Koelmat voor Honden (60x50 cm)
Koelmat voor Honden (60x50 cm)

Koelmat voor Honden · Afmetingen: 60x50 cm

Artikelnummer

KL45601 

€ 19,95
€ 14,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Koelmat voor Honden (60x50 cm)

De Koelmat voor Honden (60x50 cm) is ideaal wanneer honden in bepaalde situaties moeite hebben om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Niet alleen bij hoge omgevingstemperaturen, maar bijvoorbeeld ook bij extreme inspanning of stress-situaties. Een te hoge lichaamstemperatuur, ofwel hyperthermie, kan leiden tot beschadiging van de organen of shock en in het ergste geval zelfs tot de dood. Met de body cooler kun je jouw hond helpen met het handhaven van zijn lichaamstemperatuur door het creëren van een koele omgeving of het direct koelen van de (hals)slagaders.

Honden hebben vaak last van de warmte, dit kan zijn op tropische dagen thuis of op een vakantiebestemming. Zij kunnen dan niet even hun kleding aanpassen of de airco aanzetten. Het enige wat een hond kan doen is zijn warmte ventileren door te hijgen. Dit wat vaak niet voldoende verkoeling geeft.

Nu zijn er een aantal producten die bij verkoelen van de hond helpen en daarbij functioneren als een soort kledingstuk. Tussen twee lagen puur katoen zijn compartimenten met vochtabsorberende korrels aangebracht. De Koelmat is dan ook een dun matrasje met over de breedte compartimenten, gevuld met watervasthoudende korrels. Indien deze korrels ingeweekt zijn heeft de koelmat een dikte van circa 4 cm.

Door de Koelmat de eerste keer circa 15 minuten in het water te leggen ontstaat een geleiachtige, koele substantie die ongeveer 5 dagen zijn verkoelende temperatuur vasthoudt. Daarna dient het circa 5 minuten in het water te worden ingeweekt, om de koelmat vervolgens opnieuw voor zo'n 5 dagen te activeren. De temperatuur is daarbij nog te beïnvloeden door extra te verkoelen in vriezer of koelkast. De afmetingen van de Koelmat voor Honden in de kleur Blauw zijn 60x50 cm.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.